Do -15 % na sve tinte! 📯 -> ! ISKORISTITE
Telefonske narudžbe: 01 67 00 165 pon - pet: 8:00 do 16:00
FAQ   •  Načini plaćanja   •  Dostava   •  Garancija   •  Kontakt
  • Telefonske narudžbe
    01 / 67 00 165Besplatna dostava za sve
    proizvode u posebnoj ponudi.
X
RSS

Blog posts of '2022' 'siječanj'

Pametne vage - prevara ili obavezna oprema?

PAMETNE VAGE - prevara ili obavezna oprema?

Prošla je era uobičajenih vaga. Kao i većina uobičajenih gadgeta, i ovaj je dobio svoju digitalnu verziju. Pametna vaga je uređaj koji ne samo da vas važe, već za vas mjeri i hrpu drugih fizičkih karakteristika. Osim težine, možete pratiti i druge bitne tjelesne podatke, kao što su postotak tjelesne masti, BMI (indeks tjelesne mase), BMR (bazni metabolizam), postotak mišićne mase, udio vode i još mnogo toga.

Uz njega ćete moći lako pratiti svoj napredak u vježbanju ili opće stanje tijela, jer će se podaci automatski sinkronizirati s aplikacijom na vašem pametnom telefonu.



Vir slike: toptenreviews.com

Primajući analizu sastava vašeg tijela zajedno s informacijama o težini, moći ćete stvoriti sveobuhvatniju sliku cjelokupnog zdravlja vašeg tijela, što će vam pomoći u donošenju odluka o vrsti vježbe, prehrani i količini hidratacije koja je optimalna za vas i za postizanje vašeg cilja. Na primjer, ako primijetite da vam postotak tjelesne masti pada, a ukupna tjelesna težina ostaje ista, možete zaključiti da dobivate mišićnu masu uz smanjenje masne mase – to su uvidi u stanje vašeg tijela koje bi tradicionalna vaga mogla nikad ti ne pokazati.


Vir slike: bestbuy.ca / goshopperqa.com

Pogrešno je mišljenje da treba vagati samo one koji žele izgubiti kilogram ili dvije. Pojedinci također mogu u svoj svakodnevni život ugraditi pametnu vagu s jednostavnim ciljem - živjeti u zdravom tijelu za kojim se osjećamo, a iz podataka znamo da je zdravo (dovoljno hidratizirano, odgovarajuće težine ...).

Kako djeluju i dali im možemo vjerovati?

Pametne vage su (kao i obično) vrlo jednostavne za korištenje. Kada stupite na vagu, jednostavno će vas izvagati i izmjeriti vaše preostale fizičke karakteristike. Vjerojatno se pitate kako vaga na koju jednostavno zakoračite može izmjeriti koliki udio vašeg tijela predstavlja masnoća. Do odgovora se može doći uz pomoć senzora smještenih na srebrnim pločama na vrhu ljestvice. 

Senzori koriste tehnologiju bioelektrične impedancije - kada stanete na vagu, senzori oslobađaju malu električnu struju kroz vaše noge koja teče naprijed duž vaše noge, preko vaše zdjelice, kroz cijelo vaše tijelo do druge noge i mjeri količinu tjelesne masti. Tjelesna mast (masno tkivo) uzrokuje veći otpor (impedanciju) od nemasne mase i usporava brzinu kojom struja teče. Struja također brže teče kroz vodu, koja je uz mišiće dobar provodnik, dok su kosti (a i masnoća) loš provodnik struje. Prilikom prvog korištenja u ravnotežu korisnik unosi i druge podatke potrebne za određene izračune (spol, dob i visina).



Vir slike: bfit.co.za

Ali moramo biti svjesni da općenito takva mjerenja i izračuni mogu dati samo grube procjene. Iako je sigurna za korištenje, postoje mnoge varijable koje mogu utjecati na vaše rezultate. To su:

  • vaš spol: žene imaju više tjelesne masti od muškaraca,
  • trudnoća: ne preporučuje se koristiti vage za vrijeme trudnoće,
  • vaša starost: mjerenja nisu pouzdana kod osoba mlađih od 18 godina
  • vaša visina i figura,
  • česti treninzi izdržljivosti.

Vaga također ne može reći gdje se na tijelu nalazi masnoća. Možda se u ovom trenutku pitate zašto onda uopće kupiti pametnu vagu, a ne samo običnu? Iako postoje čimbenici koji mogu utjecati na točnost očitavanja podataka o svojstvima tijela, redovito korištena vaga može pokazati promjene u vašoj tjelesnoj masnoći i drugim tjelesnim podacima tijekom vremena. Dakle, iako stvarni rezultat pojedinačnih podataka možda nije savršen, još uvijek možete koristiti izmjerene podatke za praćenje promjena u sastavu tijela koje se događaju te ih regulirati promjenama u prehrani ili tjelovježbi.


Vir slike: tomtop.com

Međutim, praćenje promjena je iznimno jednostavno, jer se podaci automatski sinkroniziraju s aplikacijom na vašem pametnom telefonu (uključujući pametne satove i druge pametne uređaje) nakon svake upotrebe. Većina pametnih vaga je tako kompatibilna s nekoliko aplikacija kao što su npr. Apple Health, Fitbit, Google fit itd.

Neke pametne vage također dopuštaju korištenje od strane više osoba. Na taj način svaki pojedinac kreira vlastiti korisnički profil koji povezuje s aplikacijom (putem WiFi ili Bluetooth veze). Vaga tada prepoznaje korisnika kada se koristi i automatski sinkronizira podatke samo s telefonom tog korisnika.


Vir slike: healthconstitution.com.au / uk.eufylife.com

Kako bi Vam olakšali odluku i pomogli pri kupnji, u nastavku ćemo predstaviti najprodavanije pametne vage iz naše ponude.

Pametna vaga Anker Eufy C1

Pametna vaga Anker Eufy C1 proizvod je Ankera, jednog od vodećih brendova mobilnih dodataka i proizvoda za pametni dom. Omogućuje vam mjerenje čak dvanaest podataka o vašem tijelu. Ima dva para osjetljivih G senzora koji poboljšavaju točnost mjerenja za dodatnih 10%. Postoji nekoliko korisničkih profila (do 16 korisnika). Eufy C1 će zapamtiti različite korisnike i automatski spremati podatke. Vaga je stoga prikladna za sve članove obitelji. Podaci se prikazuju velikim LED ekranom na kojem su prikazani veliki brojevi. 

Uz pomoć Bluetooth tehnologije vaga se može spojiti na vaš mobilni telefon. Aplikacija EufyLife dostupna je za automatsko snimanje vaših podataka o vaganju i prikaz vašeg napretka. Aplikaciju možete sinkronizirati s Apple Health, Fitbit i Google Fit, objedinjujući sve podatke na jednom mjestu.

  • Mjeri (i računa na temelju mjerenja): težinu, sadržaj tjelesne masti, BMI, sadržaj vode u tijelu, BMR, sadržaj visceralne masti, težinu tjelesne masti, nemasu tjelesna težina, sadržaj kostiju, koštanu masa, mišićnu masa i sadržaj mišića.
  • Mjerna težina: do 180 kg. 
  • Možete pohraniti do 16 različitih korisnika, koje sama vaga prepozna.
  • Prednosti: protuklizna gornja ploča i niski, stabilan oblik. Zaobljena staklena gornja ploča štiti vas od udarca. Trenutna Bluetooth veza koja sinkronizira podatke s aplikacijom.
  • Povezivanje s aplikacijama: Apple Health, Fitbit i Google fit. Vaga je kompatibilna s uređajima koji podržavaju iOS 9.0 i noviji ili Android 4.4 i noviji.

Vir slike: printink.si

Pametna vaga Anker Eufy P1, plava

Pametna vaga Anker Eufy P1 jedan je od moćnijih predstavnika Anker pametnih vaga. U usporedbi s modelom Eufy C1, ovaj model također omogućuje izračun tjelesne starosti na temelju rezultata drugih mjerenja i izračuna sadržaja proteina. Preostale specifikacije su iste kao za Eufy C1.

  • Mjeri (i računa na temelju mjerenja): težinu, sadržaj tjelesne masti, BMI, sadržaj vode u tijelu, BMR, sadržaj visceralne masti, masa tjelesne masti, nemasna tjelesna težina, postotak kostiju, koštana masa, mišićna masa, udio mišića, tjelesna dob i sadržaj proteina.
  • Mjerna težina: do 180 kg.
  • Možete pohraniti do 16 različitih korisnika, koje sama vaga prepozna.
  • Prednosti: protuklizna gornja ploča i niski, stabilan oblik. Zaobljena staklena gornja ploča štiti vas od udarca u šiljaste rubove. Trenutna Bluetooth veza koja sinkronizira podatke s aplikacijom. Na površinu pametne vage nanosi se ITO premaz, koji pomaže u još točnijim mjerenjima.
  • Povezivanje s aplikacijama: Apple Health, Fitbit i Google fit. Vaga je kompatibilna s uređajima koji podržavaju iOS 9.0 i noviji ili Android 4.4 i noviji.

 


Vir slike: printink.si

Pametna vaga Maxmobile CS20C1, bijela

Pametna vaga Maxmobile CS20C1 izvrstan je alat za mjerenje četrnaest različitih tjelesnih podataka. Mjerite tjelesnu težinu, sadržaj tjelesne masti, sadržaj vode u tijelu, mišićnu masu, koštanu masu, sadržaj proteina, BMI indeks tjelesne mase, bazalni metabolizam BMR, visceralnu masnoću i druge osnovne i aktivne metaboličke vrijednosti. Vaga se odlikuje naprednom BIA tehnologijom i ugrađenim 4 x ITO impulsnim vodičem. Omogućuje jednostavno praćenje podataka u aplikaciji Feel Fit, dostupnoj za Android ili iOS mobilne uređaje.

  • Mjeri (i računa na temelju mjerenja): težinu, sadržaj tjelesne masti, sadržaj vode u tijelu, mišićnu masa, koštanu masa, BMI indeks tjelesne mase, bazalni BMR metabolizam, visceralnu masnoćau, metaboličku dob, potkožnu mast, skeletne mišiće, sadržaj proteina, nemasnu tjelesnu težinu i tjelesni rezultat.
  • Mjerna težina: do 180 kg. 
  • Možete pohraniti beskonačan broj korisnika.
  • Prednosti: napredna BIA tehnologija, površina iz kaljenog bijelog stakla.
  • Povezivanje s aplikacijama: Feel Fit (vlastita aplikacija za vage), kompatibilna s Androidom i Apple iOS-om.


Vir slike: printink.si

Pametna vaga Xiaomi Mi Smart 2, bijela

Pametna vaga Xiaomi Mi Smart 2 proizvod je jednog od najpoznatijih kineskih brendova - Xiaomi. Osim detekcije težine, izračunava i indeks tjelesne mase (BMI), a zahvaljujući visokoj preciznosti omogućuje i vaganje manjih predmeta. Za pregled mjerenja ima ugrađen LED ekran, koji je postavljen ispod plastične površine i pali se tijekom samog mjerenja, no kada je vaga u stanju pripravnosti ostaje nevidljiva. Ima funkciju procjene tjelesne ravnoteže.

  • Mjeri (i računa na temelju mjerenja): težinu i indeks tjelesne mase (ITM).
  • Mjerna težina: do 150 kg. 
  • Možete pohraniti do 16 različitih korisnika, koje sama vaga prepozna. Također omogućava da uključite način rada za goste kako bi ga drugi mogli koristiti bez pohranjivanja podataka u aplikaciji.
  • Prednosti: blago zakrivljeni oblik smanjuje rizik od ozljeda. Protuklizne noge koje osiguravaju stabilan položaj na bilo kojoj površini. Omogućuje vaganje predmeta (težih od 100 g).
  • Povezivanje s aplikacijama: Mi Fit, dostupan za Android i iOS pametne uređaje. Za povezivanje koristi Bluetooth 5.0.

    Vir slike: printink.si